Image
Image
Image
Image

Νέα χρώματα διαμαντιών

Πιθανή ανακάλυψη νέων χρωμάτων διαμαντιών στο ορυχείο Ellendale

Diamonds colors 1

Η India Bore Diamond Holdings (IBDH), μία από τις δύο αυστραλιανές εταιρείες που δραστηριοποιούνται επί του παρόντος στην τοποθεσία Ellendale στη Δυτική Αυστραλία, επιβεβαίωσε δύο ξεχωριστά στρώματα αποθέσεων διαμαντιοφόρου αμμοχάλικου στην περιοχή της.

Diamonds colors 2

Μια ποικιλία από άχρωμα, κίτρινα και καφέ διαμάντια βρέθηκαν στο ανώτερο στρώμα Α και στο βαθύτερο στρώμα αμμοχάλικου Β με βάρος μεταξύ 0,41 και 0,66 καρατιών. Η ανακάλυψη έγινε μετά από αξιολόγηση μικρού όγκου δειγμάτων χαλικιού για τη φετινή περίοδο εξόρυξης.
Πέρυσι, ένα εξαιρετικά σπάνιο «διπλό διαμάντι» ανακαλύφθηκε επίσης και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή διαμαντιών στο ορυχείο.
Το διαμάντι 0,85 καρατιών που είχε μια μικρότερη πέτρα κλεισμένη σε μια κοιλότητα μέσα στην πέτρα, ανακαλύφθηκε περίπου 200 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια στο ίδιο αλλουβιακό κοίτασμα.

Diamonds colors 3

Το 2020, η IBDH ανακάλυψε επίσης μοναδικά κίτρινα διαμάντια με σπάνιο πορφυρό φθορισμό στην ίδια περιοχή.
Η IBDH είναι μια από τις λίγες εταιρείες εξόρυξης που προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγή έγχρωμων διαμαντιών για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως εν μέσω της έλλειψης προσφοράς μετά το κλείσιμο του ορυχείου Argyle, το οποίο ήταν η μεγαλύτερη πηγή έγχρωμων διαμαντιών - κυρίως ροζ διαμαντιών.
Στις αρχές του 2021, παραχωρήθηκε στην IBDH η 21ετής μίσθωση εξόρυξης για το κοίτασμα L-Channel που καλύπτει περίπου 2.300 εκτάρια.
Το πεδίο διαμαντιών Ellendale εκτιμάται ότι περιέχει τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια καράτια διαμαντιών υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των φανταχτερών κίτρινων διαμαντιών. Η IBDH είναι μία από τις δύο εταιρείες - η άλλη είναι η Burgundy Diamond Mines - που αυτή τη στιγμή εξερευνά κοιτάσματα διαμαντιών στην περιοχή, η οποία βρίσκεται περίπου 135 χιλιόμετρα ανατολικά του Derby στο West Kimberley.

Diamonds colors 4

Το ορυχείο Ellendale, που άνοιξε το 1976, ήταν κάποια στιγμή ο μεγαλύτερος παραγωγός φανταχτερών κίτρινων διαμαντιών στον κόσμο και είχε συμφωνία αποκλειστικής προμήθειας με την Tiffany & Co.
Ωστόσο, σταμάτησε η παραγωγή του το 2015 όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης Kimberley Diamond Company τέθηκε σε εκκαθάριση.