Image
Image
Image
Image

Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LOUIS VUITTON ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ LEMON-SIZED

Είναι ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο των κοσμημάτων

7 Diamond

Με ένα λαμπερό δείπνο στο Παρίσι σφράγισε και σηματοδότησε τα σχέδιά του στην αγορά κοσμημάτων με την αγορά του δεύτερου μεγαλύτερου διαμαντιού στον κόσμο.
Ως σήμα πρόθεσης, υπάρχουν μερικές κινήσεις τόσο ισχυρές όσο η αγορά του μεγαλύτερου αδιάτρητου διαμαντιού στον κόσμο. Όλα τα μάτια, λοιπόν, στην Louis Vuitton, που την περασμένη εβδομάδα αγόρασαν το διαμάντι Sewelo, μια πέτρα μεγέθους 1.758 καρατιών, περίπου το μέγεθος ενός μεγάλου λεμονιού, και μαζί του, άφησε μια φωτοβολίδα σχετικά με τις προθέσεις της στον κόσμο των κοσμημάτων υψηλής τεχνολογίας.
Ανακαλύφθηκε το περασμένο έτος στο ορυχείο Karowe της Μποτσουάνα και το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε από το 1905, ο ιδιοκτήτης του ορυχείου, η Lucara Diamond Corp, με έδρα το Καναδά, είπε προηγουμένως ότι το Sewelo δεν ήταν το είδος του διαμαντιού που αποδίδει κορυφαία κοσμήματα πρότυπο πολύτιμων λίθων. “Με βάρος σχεδόν 352 γραμμαρίων και με διάμετρο 83mm x 62mm x 46mm, το διαμάντι έχει χαρακτηριστεί ως πολύτιμος λίθος μεταβλητής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων τομέων υψηλής ποιότητας λευκό κόσμημα”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019, όταν το Sewelo αποκαλύφθηκε στον κόσμο.

8 alicia vikander louis vuitton jewelry launch at paris fashion week 01 21 2020 0

Η Alicia Vikander και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton Michael Burke γιορτάσανν την απόκτηση του διαμαντιού Sewelo στο Παρίσι στις 21 Ιανουαρίου 2020.

9 michael burke gq 14mar19 getty b

Πρέπει να έχει αναθεωρήσει τη γνώμη του: το Sewelo, που σημαίνει “σπάνιο εύρημα”, αγοράστηκε πρόσφατα από την Louis Vuitton για ένα άγνωστο ποσό που πιστεύεται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια λίρες. Στο πίσω μέρος της πρόσφατης εξαγοράς της LVMH της Tiffany & Co, στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 12,3 δισ. Στερλινών (16 δισ. Δολ.), Ήταν κάτι μικρό για τους ανταγωνιστές της.
Και, για να εντυπωσιάσει, πήγε στην πόλη του φωτός, δείχνοντας το διαμάντι σε όλη την σπάνια δόξα του στην Haute Couture Week στο Παρίσι με ένα δείπνο που παρακολούθησε η σουηδική ηθοποιός και πρεσβευτής της οικογένειας Alicia Vikander, ο καλλιτέχνης Alex Israel ο φωτογράφος Craig McDean και μια σειρά από συντάκτες μόδας και ανθρώπους της επιρροής.

10 Diamond

Το διαμάντι Sewelo εμφανίστηκε στο Παρίσι πριν ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία.

“Κανείς δεν περιμένει να δώσουμε μια τέτοια έμφαση στα υψηλά κοσμήματα”, δήλωσε ο Michael Burke, διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton στους The New York Times. Είναι η πρώτη φορά που η Louis Vuitton αγόρασε μια τραχιά πέτρα χωρίς να έχει πελάτη να περιμένει. “Νομίζω ότι θα ξυπνήσουμε τη βιομηχανία κοσμημάτων”, δήλωσε ο Burke.
Το διαμάντι είναι πράγματι μια ασυνήθιστη αγορά για την Louis Vuitton για πολλούς λόγους. Ιδρύθηκε ως κατασκευαστής το 1854, η ετικέτα έχει επεκταθεί από μια μάρκα δερμάτινων ειδών σε ένα μεγαλοπρεπές μεγαθήριο που συνήθως αναφέρεται ως το κόσμημα στο στέμμα της αυτοκρατορίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Bernard Arnault. Το πρώτο κομμάτι κοσμημάτων σχεδιάστηκε από τον Marc Jacobs το 2001, όταν ο τότε δημιουργικός διευθυντής σχεδίασε ένα βραχιόλι γοητείας με συλλεκτικά μπιχλιμπίδια, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού Πύργου του Άιφελ. Η ζήτηση ήταν αρχικά υψηλή, αλλά η παραγωγή έπεφτε.
Η εταιρεία ξεκίνησε μια εξαιρετική συλλογή κοσμημάτων το 2004 και, το 2008, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δύο διακοσμητικά κομμάτια σαν πέταλο για να μιμηθούν το μονόγραμμά της. Το 2009, ξεκίνησε το υψηλό κόσμημα - το γεμολογικό ισοδύναμο της υψηλής ραπτικής - και το 2012 άνοιξε την πρώτη του μεγάλη boutique στο Paris Vendôme του Παρισιού. Το 2018, σημείωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει περαιτέρω την κατηγορία με το διορισμό της Francesca Amfitheatrof ως καλλιτεχνικού διευθυντή ρολογιών και κοσμημάτων. Ο σχεδιαστής κοσμημάτων ήταν πρώην διευθυντής σχεδίασης στην Tiffany & Co.

11 Alicia Vikander

Ακόμα, υπάρχει κίνδυνος που σχετίζεται με την αγορά ενός ακατέργαστου διαμαντιού, κυρίως επειδή υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που κατέχουν την ικανότητα να κόψουν ένα τέτοιο μέγεθος και επειδή η απόδοσή του - ο αριθμός των καρατιών υψηλής ποιότητας που μπορούν να ληφθούν από αυτό - είναι μέχρι τώρα άγνωστο. Τα περισσότερα ωραία κοσμηματοπωλεία συνήθως αγοράζουν πέτρες που έχουν κοπεί και γυαλιστεί.
Η εξαγορά της Louis Vuitton ακολουθεί μια αυξανόμενη ώθηση ανάμεσα στις μάρκες υψηλής μόδας για να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν τις υψηλές προσφορές κοσμημάτων τους. Η Rachel Garrahan, ως διευθυντής κοσμημάτων και ρολογιών της βρετανικής Vogue, δήλωσε: “Μόνο μερικοί οίκοι στον κόσμο - κοσμηματοπωλεία όπως η Cartier και η Boucheron, οι οίκοι μόδας Chanel και Dior - δημιουργούν σε αυτό το επίπεδο, αναζητούν τα πιο σπάνια πετράδια και δουλεύουν με μια εξαιρετική μπάντα βιοτεχνών για να παράγει μοναδικά κομμάτια που μπορούν να έχουν ετικέτες με τιμές επτά ψηφίων. “Πέρυσι, η Gucci και η Armani ξεκίνησαν συλλογές υψηλής μόδας κοσμημάτων, με την Prada και τον Brunello Cucinelli να ακολουθούν με ωραία κοσμήματα. Η αγορά της Louis Vuitton είναι συνετή, όχι μόνο σε νομισματικούς όρους, αλλά και σε μάρκες μάρκετινγκ. Ποια είναι η συνέχεια για το διαμάντι Sewelo; Είναι σε μια παγκόσμια περιοδεία.