Image
Image
Image
Image

ΣΠΑΝΙΟ ΜΠΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΥΧΕΙΟ

Το διαμάντι των 29,6 καρατιών έχει εκτιμηθεί σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια

gemologies 1

Ένα εξαιρετικό διαμάντι 29,6 καρατιών μεγέθους βελανιδιάς έχει ανακαλυφθεί σε ένα νοτιοαφρικανικό ορυχείο, καθιστώντας το ένα από τα πιο σπάνια και πολυπόθητα στον κόσμο.
Το ορυχείο Cullinan κοντά στην Πρετόρια, το οποίο ανήκει στην Petra Diamonds από το 2008, ήταν επίσης το σημείο όπου το Cullinan Diamond βρέθηκε το 1905 - που περιγράφεται ως το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι πολύτιμων λίθων που ανακτήθηκε ποτέ και ζυγίζει 3,106 καράτια.

gemologies 2

Το 2013, ένα μπλε διαμάντι Cullinan 25,5 καρατίων ανακαλύφθηκε επίσης στο ορυχείο και πωλήθηκε για 16,9 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petra Diamonds Johan Dippenaar δήλωσε ότι η πιο πρόσφατη ανακάλυψη του μπλε διαμαντιού θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική πέτρα που έχουν ανακάμψει ποτέ “με κάποιο περιθώριο”.
“Οι πέτρες του περασμένου έτους πωλούνται πολύ πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι”, πρόσθεσε. “Αυτό δεν είναι το απόσπασμα μου, αυτό είναι ενημερώσεις στην αγορά.”
Ο αναλυτής Cailey Barker εκτιμά στους μεσίτες Numis ότι το διαμάντι θα μπορούσε να συγκεντρώσει μεταξύ 15 εκατομμυρίων δολαρίων και 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία.

gemologies 3

Τα διαμάντια τόσο από το ορυχείο Cullinan στη Νότια Αφρική όσο και από τις εγκαταστάσεις του Williamson στην Τανζανία, τα οποία ανήκουν στην Petra, εμφανίστηκαν στο παλάτι του Λονδίνου Buckingham και θεωρούνται από τα πιο σπάνια και πολυτιμότερα στον κόσμο.
Το διαμάντι Cullinan του 1905 κόπηκε σε δύο πέτρες - το πρώτο αστέρι της Αφρικής και το δεύτερο αστέρι της Αφρικής - και αποτελούν μέρος των Crown Jewels της Βρετανίας που κρατιούνται στον Πύργο του Λονδίνου.