Image
Image
Image
Image

ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ

Από την Charity Company Goldsmiths για τη χρηματοδότηση νέων ερευνών του Cambridge σε πολύτιμα μέταλλα

cambridge 1

Μια μεγάλη δωρεά από την φιλανθρωπική εταιρεία Goldsmiths ‘Company για την υποστήριξη τριών νέων φοιτητών διδακτορικών σπουδών στο Cambridge θα προωθήσει την έρευνα σε πολύτιμα μέταλλα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων τεχνικών γνώσεων.
Το πρόγραμμα της εταιρείας Goldsmiths στην έρευνα για τα πολύτιμα μέταλλα, το οποίο θα εδρεύει στο Τμήμα Επιστήμης και Μεταλλουργίας του Cambridge, θα βασιστεί στα δυνατά σημεία του Πανεπιστημίου στη μελέτη των υλικών. Το Τμήμα είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα παγκοσμίως στη μελέτη υλικών και μετάλλων.

cambridge 2

Οι δύο πρώτοι μαθητές αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019, μετά από ένα πρόγραμμα προσλήψεων το φθινόπωρο. Η ημερομηνία σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα ενός ιδρυτικού δώρου από τους Goldsmiths για την ίδρυση του Εργαστηρίου Goldsmiths στο Cambridge, τον Απρίλιο του 1919. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Εταιρεία έχει μεγάλες ρίζες, με δωρεές από την Εταιρεία για την υποστήριξη της ανάπτυξης μεταλλουργικών μελετών που χρονολογούνται πίσω στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Η ομάδα εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτει η βιομηχανία των πολύτιμων μετάλλων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, με λιγότερους νέους τεχνικούς εμπειρογνώμονες να εισέρχονται στον τομέα και το πρόγραμμα θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και στη συμβολή της Βρετανίας ως κέντρου αριστείας.
Ο Michael Prideaux, επικεφαλής της εταιρείας Goldsmiths ‘Company, δήλωσε: “Τα αντικείμενα έχουν κατασκευαστεί από πολύτιμα μέταλλα για χιλιετίες. Σήμερα, χρησιμοποιούνται σε ιατρικές, ηλεκτρονικές και αεροδιαστημικές εφαρμογές καθώς και σε κοσμήματα και αργυροχοΐα. Είμαστε περήφανοι για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας εταιρικής σχέσης που ξεπερνά τα 100 χρόνια μεταξύ της εταιρείας Goldsmiths ‘Company και του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του Cambridge, ενός κέντρου με εξαιρετική διεθνή φήμη.
Βασικός στόχος της εταιρείας Goldsmiths είναι να συμβάλει στην εθνική ζωή. Αυτές οι φοιτητικές σπουδές, η δική μας έρευνα και άλλα υπό συζήτηση σχέδια είναι όλα σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως κορυφαία χώρα για έρευνα πολύτιμων μετάλλων. Ανυπομονούμε να στηρίξουμε περαιτέρω επιστημονικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα καθώς προσεγγίζουμε τη 700η επέτειο του πρώτου Βασιλικού Χάρτη της Εταιρείας το 2027”.

cambridge 3

“Οι φοιτητές θα δώσουν νέα θεμελιώδη έρευνα στην κατανόηση των κραμάτων και ενισχύοντας τα πλεονεκτήματα του Cambridge θα ωφελήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο ευρύτερα ως κέντρο αριστείας στον τομέα αυτό”, δήλωσε ο καθηγητής Paul Midgley, επικεφαλής του τμήματος υλικών επιστημών και μεταλλουργίας. είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε την ευκαιρία αυτή στους πιο ταλαντούχους νέους ερευνητές να προωθήσουν περαιτέρω την κατανόησή μας για τα πολύτιμα μέταλλα”.
Το Τμήμα Επιστήμης Υλικών και Μεταλλουργίας διαθέτει μια μεγάλη και έντονη ερευνητική σχολή, με περίπου 100 ερευνητές, μεταδιδακτορικούς επιστήμονες και επιστήμονες και πάνω από 140 ερευνητές που σπουδάζουν για μεταπτυχιακούς τίτλους. Έχει εισοδήματα έρευνας άνω των £ 10 εκατομμυρίων ετησίως και οι πρόσφατες τάσεις έχουν καταδείξει την ανάπτυξη σχέσεων εργασίας μεγαλύτερης κλίμακας με τους σημαντικότερους χορηγούς της έρευνας να συνεχίσουν να προάγουν την κατανόηση των υλικών μας. Ένα ευρύ φάσμα διεθνών επαφών που φέρνει επισκέπτες ερευνητές στο Cambridge έχει επεκταθεί μέσω επίσημων συμφωνιών συνεργασίας με ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

cambridge 4

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Διδάκτωρ Ρόμπερτ Κόνγκ σπούδασε για το τμήμα διδακτορικής του διατριβής μεταξύ 1991 - 1994 στο αρχικό εργαστήριο που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Goldsmiths ‘Company. Πράγματι, εκείνη την εποχή μια ιδιαίτερη ομάδα επιστημόνων υλικών αποκαλούσε τον εαυτό τους “The Goldsmiths”. Για να συμπληρώσει το πρόγραμμα PHD που περιγράφεται παραπάνω, η Εταιρεία θα ξεκινήσει μια ετήσια συνάντηση υλικών με τίτλο The Goldsmiths ‘Company Κοσμήματα Κογκρέσου. Αυτό θα γίνει στις 8-9 Ιουλίου 2019 στην αίθουσα Goldsmiths ‘Hall.